Tillbaka

 

Tisdag den 11 september 2012

 

 

 

Tillbaka

 

Idag är det 10 grader varmt när vi beger oss till jaktstugan. Nu bestämmer vi oss för att jaga på norra sidan av Byskeälven och Benny, Dan, Nicklas och Robban ska med hundarnas hjälp försöka få kontakt med någon älg.

 

Bennys hund och Nixon (som Robban gick med idag) hjälps åt att skälla på ko och kalv. Benny får till slut skottchans och skjuter på kalven. Skottet går dock genom ett träd och skadar bara kalven. Efter ett tag kommer Benny och Robban i kontakt med kalven och nu har även Dans hund anslutit till sällskapet. Detta gör att Benny inte får möjlighet att skjuta med tre hundar runt kalven. Det enda som återstår är att ta till kniven! Han springer helt enkelt upp kalven och sticker den!

 

Eftermiddagsslaget blir runt ”Tores”, ”Vilmers” och ”Sparrmans”. Benny, Dan och Eje traskar runt i skogen utan att någon älg hittas.

 

I kväll är det åter dags för årets höjdpunkt; Paltfesten! Som vanligt är Dan D kock. I år fick han dock inte hjälp av Robert W då han redan åkt hem. I stället fick han hjälp av Peter. Resultatet blev förstås lika bra som tidigare år! Dan har hotat att avgå som kock så vi måste klura ut hur vi ska lyckas övertala honom att vara kvar!

 

Länk till dagens bilder (inom kort).