Tillbaka

 

Måndag den 10 september 2012

 

 

 

Tillbaka

 

Idag är det dags att jaga av Lakotområdet. Eje, Jacob och Nicklas med sina hundar är de som traskar i skogen. Inte heller idag vill älgarna vara tillmötesgående och komma fram. Det är lugnt och tyst i markerna.

 

Vädret är perfekt för jakt; runt nollan och vindstilla. Det är inte lika soligt som igår, men skönt ändå. Idag är vi enbart 20 jägare.

 

Idag blev vi bjudna på efterrätt igen, av Henrik den här gången. Om skjutandet fortsätter på detta sätt är det risk för ökad medelvikt på jaktlaget och höjda kolesterolvärden …

 

Efter uppehållet för att fylla magen så väljer vi att försöka hitta älg runt Bäckäng och Sveitnor. Dan, Jacob, Johan, Henrik och Nicklas ska med hjälp av sina hundar försöka få fram någon älg.

 

För att höja spänningen i jaktlaget så skjuter undertecknad mot en älgko (utan att träffa visar det sig till slut). Det resulterar i vild aktivitet då Henrik med hjälp av hundpejlen kunde dirigera oss efter älgen och själv skjuter på kossan. Hon fortsätter dock ner till Bäverån och väljer att simma. Seved kan till slut avsluta hennes lidande och hon slutar sina dagar i mitten av ån oåtkomlig för oss. Efter många misslyckade försök att ”kasta fast” henne kliver Seved frivilligt (?) ner i ån och hämtar henne.

 

Samtidigt som den vilda jakten på kon håller på så passar Johan på att skjuta en liten kviga vid Saltbäcken.

 

Länk till dagens bilder (den som väntar på något gott ..)