Tillbaka

 

Söndag 21 september

Hem

 

 

 

 

Grannjaktlaget sköt på en tjur i går eftermiddag som kan ha gått in på vår mark. Vi hoppas på att hitta den och väljer att i dag jaga i Pjutbergsområdet igen. Det ger resultat! Efter bara en dryg halvtimme ekar ett skott i skogen och drygt en minut senare ett till. Dan Rådman har fällt en smygar-tjur och Jacob får in en pärla på den skadskjutna tjuren. Vår tidigare otur verkar i ett trollslag ha vänt till tur! Det är inte bara vi som är glada, utan våra jaktgrannar också.

 

 

 

 

 

Vi fortsätter någon timme till i det underbara höstvädret men ingen fler älg visar sig. Det är som tur var inte så jobbigt att sitta på pass en sådan här höst, även om det inte händer så mycket i skogen. På väg från passet skaffar jag mer vintermat; frostvaxskivling! (Plockade faktiskt lite redan innan jakten var avblåst.)

 

 

 

 

 

Även om de tidiga morgnarna ibland kan vara jobbiga så får man vara med om mycket när man är ute så tidigt. På väg ut på passen ser vi elva orrar som spelar för allt vad de är värda! Ett trevligt skådespel.

 

 

 

 

 

När älgarna är tillvaratagna och alla har fått i sig lunch är det dags för att dela den första vuxna älgen. Den ska styckas och delas upp i 18 delar, det är till markägarna. I det fina vädret går det snabbt och lätt att genomföra köttdelningen.

 

 

 

 

 

Vi får besök från grannjaktlaget som sköt på tjuren Jacob fällde och de var mycket glada. De pratade om smörgåstårta ….. Återstår att se J

Hem

 

 

Tillbaka

 

Nu är det vanlig arbetsvecka igen och vi fortsätter på lördag med samling i Bäckäng kl. 07.00.