Tillbaka

 

Fredag 12 september

Hem

 

 

 

 

Vädret kan vi i alla fall inte klaga på! Vindstilla, några plusgrader men helmulet. På eftermiddagen spricker det upp och blir klarblå himmel.

 

 

 

 

 

Idag provar vi Lakot igen och hoppas på bättre jaktlycka. Det blev det också jämfört med tidigare dagar i år! I dag sköt vi dubbelt så många som vi hitintills skjutit i år! Familjen Larsson hade en bra dag; först sköt Maria en stor ensam kalv och strax efteråt fick Robban lägga ner en kalv efter bra jobb av Bäveråns Tuff (Larsson). De andra hundarna jobbade också bra, men det ville sig inte.

 

 

 

 

 

Första slaget blev långt så vi fick inte lunchavbrott förrän vid två-tiden då kalvarna först skulle tas reda på.

 

 

 

 

 

Efter lunch provar vi slaget runt ”Gamla” och ”Tores” ännu en gång. Där brukar det ju finnas älgar i mängder. Tyvärr så blev det inget nu heller, de djur som hundarna hade igång klarade sig undan.

 

 

 

 

 

Dagen blev lång och vi lämnade inte jaktstugan förrän klockan nästan var sju! Tuff han jobbar på fortfarande fast klockan nästan är tio och det är mörkt ute. Han ger sig inte i första taget! Nu har han skällt i mer än tolv timmar!!!

Hem

 

 

Tillbaka

 

Om älgarna inte visar sig i mängder så har vi i alla fall sett ovanligt många rådjur under jakten. Hackspettarnas vänner kan också glädja sig över den otroliga mängden med dylika fåglar. På varje pass har man sett minst en, oftast flera stycken. De kan inte längre vara utrotnings-hotade!