Tillbaka

 

Måndag 8 september

Hem

 

 

 

 

Ytterligare en underbar morgon; en riktig älgjaktsmorgon med minusgrader och lite dimma!

 

 

 

 

 

Dagen startar vi med jakt ner mot Byskeälven. För att förhoppningsvis kunna hitta en älg laddar vi med hela hundarsenalen, vi hade igång alla hundar på en gång. Några älgar visade sig snabbt och hastigt men inte länge nog för att få sätta livet till. Det blev ännu en gång noll och ingenting!

 

 

 

 

 

Trots att slaktbodan nästan är tom så är humöret fortfarande på topp! Det är så bedrövligt att vi måste skratta åt eländet. Det har aldrig tidigare hänt i Saltmyrans historia att vi enbart fällt en älg under tre jaktdagar. Det brukar ju snarare vara så att vi inte ens hunnit jaga i tre dagar förrän vi skjutit fullt. Det kan ju vara roligt med lite omväxling!

 

 

 

 

 

Eftermiddagsslaget genomför vi på samma område som på lördag morgon; runt ”Gamla” bl.a. Nu har hundarna (Ejes, Dans, Robbans och Stefans) igång några älgar, men det vill sig inte nu heller. Det mest spännande viltet som visar sig nu är åtta fasaner som spatserar runt Hasses torn!

 

 

 

 

 

För att stå ut med väntan på älg har jag en trevlig bok med mig som sällskap på passet; ”Kollektivt självmord” av Arto Passiliina. Det är nästan så att det känns som en passande titel ….

 

 

 

 

 

Vi får ta till det kända uttrycket; ”Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Hem

 

 

Tillbaka

 

Nu tar vi pausvila några dagar och tar nya tag på fredag!