Tillbaka

 

Söndag 7 september

Hem

 

 

 

 

Ännu en underbar jaktmorgon; vindstilla, två plusgrader men helmulet. Molnen skingrades dock ju längre dagen gick.

 

 

 

 

 

Idag började vi att jaga av Lakot. Benny, Dan, Filip och Seved stod för hundförandet under första slaget. En mängd ko och kalv-ekipage fanns i rörelse, men ingen ville stanna för hundarna så förmiddagen gick utan att något vilt fälldes. Under fem och en halv timme höll passarna ut och fick till slut order om återsamling i Bäckäng.

 

 

 

 

 

Precis som i går startade det andra slaget vid halv två. Nu styrde vi kosan till Pjut-berget i hopp om att det där skulle finnas både många och stora tjurar. Men icke …. Det verkar inte som om vi har jaktgudarna med oss i år. Benny, Eje, Nicklas, Robban och Seved letade tillsammans med sina hundar förtvivlat efter någon älg. Visst hittade de älgar, med de rusade snabbt ut ur området. Så den ändlösa väntan infann sig åter igen. Fyra långa timmar blev det innan avbrottet kom. Då var alla hundarna fortfarande ute och jobbade, fast på fel mark.

 

 

 

 

 

Halv sju hämtade vi Tuff på andra sidan en bäck på Siksjöns område. Han gillar inte vatten så Nicklas fick offra sig med ett balanstrick på svaga stockar för att hämta honom. Se dramatiken under ”Bilder”.

 

 

 

 

 

Kan frånvaron av älg bero på en förmodad björn? Robban var troligen närmare en björn än han anade. Det han trodde var en visslande Filip var kanske en björn. Filip befann sig vid tillfället en bra bit därifrån. Stefan använde kvällen till björnspårning så vi får väl en rapport i morgon.

 

 

 

 

 

Dagens älgobs är inte insamlad men en hel del kor och kalvar har blivit sedda.

 

 

 

 

 

Ett nytt minneskort i kameran har gjort att jag idag har bilder som Ni kan se under just ”Bilder”.

Hem

 

 

Tillbaka

 

I morgon ska vi jaga ner mot Byskeälven, förhoppningsvis är det där alla älgar har samlats. Vi får väl se….