Tillbaka

 

Lördag 6 september

Hem

 

 

 

 

En underbar jaktmorgon; klarblå himmel, ingen vind och någon enstaka plusgrad!

 

 

 

 

 

Vi börjar årets jakt med att jaga av runt ”Gamla”, ”Tores” och ”ASSI”. Kl. 05.15 skulle alla jägare vara på pass och i samma stund small det första skottet! Det var Hasse som gick ut hårt och sköt en kalv.

 

 

 

 

 

Precis en timme senare small nästa skott; nu var det P-O:s tur och han försökte sig på långskytte och sköt på en liten älgtjur som rusade över till Abborrträsks marker bara för att stöta på en annan passare och sluta sina dagar där. (Ingen gladare än P-O).

 

 

 

 

 

Sen hände ingenting, ingenting och ingenting …. Eje, Robban och Stefan traskade runt i skogen med sina hundar men älgarna lyste med sin frånvaro. Någon älg hade väl hundarna på gång, men de la långa benet före och stack sin väg! Efter drygt fyra händelselösa timmar avbröts jakten och det blev dags för återsamling och efterlängtad lunch i Bäckäng.

 

 

 

 

 

Halv två var det dags för det andra slaget; Sveitnor och runt Bäckäng. Nu var det Dan, Eje, Johan och Stefan som tillsammans med sina hundar försökte hitta något intressant, men om möjligt så hände det nu ännu mindre än på förmiddagen. I två timmar höll vi ut innan vi avbröt jakten.

 

 

 

 

 

Trots att det varit så lugnt i skogen så säger älgobsen att vi totalt sett en tjur, 12 kor, 11 kalvar och två obestämbara djur! Vi är elva, av 24 jägare, som inte sett någon älg alls utan bara hackspettar, ”guoaksikar”, myror och andra i detta avseende ointressanta djur.

 

 

 

 

 

Tanken var att jag skulle ta en massa bilder för att Ni som inte har förmånen att få vara med ändå skulle få se vad som händer. Sagt och gjort; jag tog en massa kort, men när jag skulle titta på dem så behagade inte min kamera att visa dem! Nu ska jag ta fram skruvmejseln och se vad jag kan åstadkomma till i morgon …. Håll tummarna!

Hem

 

 

Tillbaka

 

I morgon tar vi nya tag och försöker hitta någon älg uppe vid Lakot.